Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Patatesli Güneş

(Patatesli Güneş nasıl yapılır)

Patatesli Güneş için kullanılan malzemeler :
5 adet patates
5 adet kare milföy hamuru
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 kase beyaz peynir veya lor peynir
maydanoz
karabiber
tuz

üzerine serpmek için:
kaşar peyniri

Tarifi :
Patatesleri yıkayıp tencereye koyup haşlıyoruz. (Haşlarken biraz sıvıyağ, biraz sirke damlatırsak patateslerin rengi daha sarı ve patatesler dağılmayacaktır.)

Haşlanmış patatesleri soyup çukur bir kapta patatesleri ezici ile eziyoruz. Maydanozu kıyıyoruz. Beyaz peyniri çatalla eziyoruz.
Tuz, karabiber, yağ, bir yumurtanın tamamı ikinci yumurtanın akı ile patatesleri karıştırıyoruz.
Maydanozu ve beyaz peyniride ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Mutfak tezgâhının üzerine sera sitreç yayıyoruz. Milföy hamurlarını hafifçe üst üste binecek şekilde sitrecin üzerinde yan yana dizip uzun bir dikdörtgen elde ediyoruz.
Biraz yumuşadıktan sonra üzerlerini çok hafif unlayıp merdane ile inceltiyoruz. Patatesli harcı rulo biçiminde hamurun ortasına uzunlamasına yerleştiriyoruz. Sera sitreç yardımı ile yuvarlayarak milföy hamurlarını kapatıyoruz.
Ortasında iç olan bir boru şekli veriyoruz. Büyük bir tepsi üzerine alarak buzlukta düzgün kesilmesi için biraz bekletiyoruz.

Fırını 180 derece ayarlıyoruz. Buzluktan çıkan hamurun üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Kaşar peynirini rendeleyip üzerine serpiyoruz. 8-10 cm genişliğinde, parçaların birbirinden ayrılmaması için kesme işlemini dilimin ortasında durduruyoruz.

Kelepçeli kalıbın kelepçesini çıkarın. Böreği yuvarlıyarak güneş biçimi veriyoruz. Kalıbın alt plakasını yerleştirip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.