Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Soslu Humus

(Soslu Humus nasıl yapılır)

Soslu Humus için kullanılan malzemeler :
2 kase nohut (haşlanmış)
1 su bardağı tahin
3-4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı süt
tuz

üzerinin sosu için:
2 yemek kaşığı dolma fıstık
1 çay kaşığı pulbiber veya toz biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tarifi :
Nohutu akşamdan ılık su ile ıslatıyoruz. Nohutu yıkayıp tencereye koyuyoruz. Suyunu koyup haşlıyoruz. Nohutların kabuklarını soyuyoruz.
Nahutu, tahini, sarımsağı, limonu, sıvıyağı, tuzu, kimyonu, sütü koyup iyice blendırda çekiyoruz.

Eğer katı ise biraz kıvamı gelene kadar azar azar süt ilave ediyoruz. Karışımı servis tabağına alıyoruz. Diğer tarafta tavaya yağı koyuyoruz.
Fıstıkları altın sarısı rengini alana kadar kavuruyoruz. Üzerine pulbiber serpip humusun üzerine gezdirip servis yapıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.