Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Pırasa

(Zeytinyağlı Pırasa nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Pırasa için kullanılan malzemeler :
1/2 kg pırasa
2 havuç
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
tuz
2 küp şeker

Tarifi :
Pırasalar doğranıp yıkanır, tencereye yağ koyulur ve doğranmış soğanlar bu yağda kavrulur. Havuçlarda doğranır ve soğanlara ilave edilerek kavrulur. Şeker koyulur. Salçası eklenir, karıştırılır. Sonra pırasalar koyulur. Pırasalar biraz pişince pirinç yıkanır ve tencereye koyulur. Yaklaşık bir su bardağı sıcak su eklenir ve yemek pişmeye bırakılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 06 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.