Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kırmızı Başlıklı Kız

(Kırmızı Başlıklı Kız nasıl yapılır)

Kırmızı Başlıklı Kız için kullanılan malzemeler :
pandispanya:
1 poşet pandispanya un
3 yumurta
10 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı tarçın

krema:
1 poşet vanilinli puding
2,5 su bardağı su
1 adet orta boy elma (küçük küpler halinde doğranmış)
1 paket vanilinli pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt

süslemek için:
2 adet orta boy elma
1 limonun suyu
1 poşet tart jölesi
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
1 çay kaşığı tarçın

Tarifi :
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su, kakao ve tarçınla 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C(önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika

Soğutup enlemesine keserek üç eşit parçaya ayırın.

Krema: Vanilinli pudingi su ile karıştırarak pişirin. 1-2 dakika kaynatıp küp elmaları ilave edin. 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun ve buzdolabında yarım saat bekletin. Pasta kremasını 1,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Pudingi ilave edin ve 1-2 dakika daha çırpın.

Pastanın alt patına bir miktar krema sürün. Üzerine ikinci patı kapatıp tekrar krema sürün ve son patı kapatın. Pastanın tamamını kalan kremayla kaplayın.

Elmaları yıkayıp dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın. İnce dilimler halinde kesip limonlayın ve pastanın üzerine dizin. Tart jölesini şeker ve su ile ambalajdaki tarifine göre hazırlayın. 1-2 dakika soğutup elmaların üzerine sürün. Üzerine tarçın serpin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.