Nemse Böreği için kullanılan malzemeler :
700 gr. milföy hamuru
250 gr. izmir tulum peyniri
1 demet maydanoz
1 yumurta
Tarifi : Milföy hamurlarını yarım cm. kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin. Yumurtanın sarısını akından ayırın. Tulum peynirini rendeleyip maydanozu kıyın. Peynir, maydanoz ve yumurta akını bir kasede karıştırıp hamurların ortalarına paylaştırın. İkiye katlayıp, yarım ay şeklinde kapatın. Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dk. kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : melaba Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009
Kahvenin tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine iki-üç tane kesme şeker atın. Kavanozdaki kahve bitene kadar tazeliğini koruyacaktır.