Ana Sayfa > Çorbalar > Düğün Çorbası

(Düğün Çorbası nasıl yapılır)

Düğün Çorbası için kullanılan malzemeler :
3 yemek kaşığı un
3 yumurta sarısı
1.5 limon suyu
1 su bardağı et suyu
tuz
salça
yağ
pişmiş et veya kurutulmuş ekmek

Tarifi :
Un, yumurta sarıları ve limon suyu soğuk su ile ezilerek sulandırılır, et suyunun içine dökülür ve karıştırılarak kaynatılır. Tuzu atılır.

Ayrı bir yerde bir miktar yağda isteğe göre salça öldürülür ve kaynamakta olan çorbaya ilave edilir.

İsteğe göre içine pişmiş et parçaları veya küp şeklinde kurutulmuş ekmekle servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.