Ana Sayfa > Tatlılar > Padişah Lokması

(Padişah Lokması nasıl yapılır)

Padişah Lokması için kullanılan malzemeler :
3/4 kahve fincanı tereyağı
5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı ılık su
1/2 kahve kaşığı tuz
30 gr maya

şurubu:
2 bardak su
2 bardak toz şeker
1 kaşık limon suyu
kızartmak için:
1 bardak zeytinyağı

Tarifi :
2 bardak su, toz şeker ve limon suyu bir tencereye konularak ateşe oturtulur. Şeker, eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır. Sonra, koyuca bir şurup kıvamına gelinceye kadar onbeş dakika kaynatılır. Ateşten alındıktan sonra iyice soğuması beklenir. Yayvanca ve büyük bir kâseye unun üçte biri konur. Ortasına bir çukur açılarak buraya bira mayası dökülür. Maya bir kaşıkla karıştırılırken 3/4 fincan ılık su yavaş yavaş dökülür ve mayayla iyice karıştırılır. Suyla karışmış mayaya kenarındaki unlar yavaş yavaş karıştırılarak hamur yapılır. Hamurun yoğrulması bitince sıcak bir yerde yarım saat dinlendirilir.

Hamur, iyice kabarınca oda ısısında yumuşamış tereyağı, geri kalan un, iki fincan ılık su ve tuz katılıp sulu ve özlü bir hamur durumuna getirinceye kadar yoğrulur. Sıcakça bir yerde bir saat kadar bırakılır.

Bir tavada zeytinyağı kızdırılır. Kabarmış olan hamur, avuç içinde sıkılır ve avucun üstünden fırlayan hamur ıslak bir kaşıkla alınarak tavaya atılıp kızartılır. Azıcık pembeleşince lokmalar tavadan alınıp yağları süzülür. Bütün lokmalar bu şekilde biraz kızardıktan sonra birkaç partide ikinci kez kızartılırlar. Bu kez lokmalar nar gibi kızarıncaya kadar tavada tutulurlar. Sonra kevgirle alınarak şuruba atılırlar ve servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.