Ana Sayfa > Tatlılar > Leb-i Dilber Helvası

(Leb-i Dilber Helvası nasıl yapılır)

Leb-i Dilber Helvası için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı badem veya fıstık
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
150 gr tereyağı

Tarifi :
Bir tencerede tereyağını eritin. Pirinç unu ilave edip, pembeleşene kadar kavurun.

Üzerine şeker serperek sıcak sütü ilave edin. Kırılmış bademleri de katarak bir kez karıştırın.

Kapağı kapalı olarak demleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.