Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Ayvalı Dana Etli Kavurma

(Ayvalı Dana Etli Kavurma nasıl yapılır)

Ayvalı Dana Etli Kavurma için kullanılan malzemeler :
600 gr dana kuşbaşı
3 sivri biber
12 arpacık soğan
1 sarı biber
1 kırmızıbiber
100 gr mantar
1 ayva
50 gr tereyağı
1 çay bardağı
ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber

Tarifi :
Ayvanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayarak suda haşlayın. Soğanların kabuklarını soyun. Biberleri ve mantarları doğrayın. Suyunu süzdürdüğünüz ayvaya sırasıyla kuşbaşı eti ve doğradığınız sebzeleri ilave edip pişirin.

Tereyağı, tuz, kekik ve karabiberi de ilave edip birkaç dakika daha pişirip sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 26 Kasım 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.