Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Fındıklı Üçgenler

(Fındıklı Üçgenler nasıl yapılır)

Fındıklı Üçgenler için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı kırılmış fındık
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı fındık yağı
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
bir tutam dereotu
3 çay bardağı un
Sosu için:
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı yoğurt
tuz

Tarifi :
Bir karıştırma kabına ince kıyılmış dereotu, doğranmış sarımsaklar, pulbiber, peynir,
yoğurt, salça, fındık, fındık yağı, tuz koyulur ve karıştırılır. İçine unu ilave edilir. Hamur
biraz dinlendirildikten sonra yuvarlak olarak açılır ve uzun parçalar kesilir. Sonra bu
uzun parçalardan üçgenler oluşacak şekilde kesilir ve bunlar kızgın yağda kızartılır. Fındık içi, yoğurt ve tuz karıştırılarak bu sosa batırılarak yenir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 06 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.