Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Yumurtalı Makarna

(Yumurtalı Makarna nasıl yapılır)

Yumurtalı Makarna için kullanılan malzemeler :
4 yumurta
200 gram makarna
250 gram süzme peynir
200 gram haşlanmış brokoli
karnıbahar, havuç karışımı
kuru fesleğen
tuz ve biber

Tarifi :
Makarnayı daha önceden hazırlayın ve süzün. Yağlanmış teflon bir tavaya makarna, peynir ve fesleğenleri ekleyin (dilerseniz fesleğen yerine maydanoz da kullanabilirsiniz) ve karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın. Ardından, daha önceden haşladığınız ve küp küp doğranmış sebze karışımınızı ekleyin, karıştırmaya devam edin (sebze karışımına dilerseniz mantar, biber, domates ekleyebilirsiniz). 5-10 dakika boyunca pişirin ve makarnanın içinde 4 tane delik açın (yumurtaların tavaya değmesi ve kolay pişmesi için). Bu deliklere yumurtaları kırın ve kapağını kapatarak yumurta sarıları çok fazla sertleşmeden 5-7 dakika pişmesini bekleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : aisha
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.