Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Balkabağı Marmelatı

(Balkabağı Marmelatı nasıl yapılır)

Balkabağı Marmelatı için kullanılan malzemeler :
1 kg bal kabağı
1 kg şeker
1/2 kg su
1-2 limon
50 gr soyulmuş kavrulmuş badem
damla sakızı


Tarifi :
Bir kilo kabağımızı soyup rendeleyelim.

Bir tencerede 500ml su ve 1kg şeker karışımımızı kaynatalım. (Şerbet yapıyoruz.)

Tarifte limon miktarı fazla, kitapda da böyle yazıyordu, nette başka marmelat tariflerine baktım yine limon miktarı fazla idi sanırım çok tatlı değil daha mayhoş hafif ekşimsi ve çabuk bozulmayan bir reçel için limon miktarı fazla. Şerbet kaynarken içine isteğe bağlı olarak limon sıkın ben bir limon suyu kullandım.

Şerbet kaşığa bulaşır bir kıvam alınca balkabağı rendelerimizi içine boca edelim. Karışım şeffaflaşıncaya kadar kaynamaya devam etsin.

Şeffaflaşmaya başladığında damla sakızını ilave edelim hoş aroması için ilave ediyoruz.


5-10 dakika kadar sonra bademleri ilave edip ocaktan alalım.

Sıcak iken kavanozlara doldurup kavanozlarıda baş aşağı çevirelim. (Konserve yapar gibi)

Tarifi için; Fatma Özgüleç'e teşekkürler.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Aralık 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.