Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Elma Marmelatı

(Elma Marmelatı nasıl yapılır)

Elma Marmelatı için kullanılan malzemeler :
1 kg. elma
2 litre su
elmanın özsuyu kadar toz şeker
bir avuç mor menekşe yaprağı

Tarifi :
Elmaları iyice yıkayıp, dörde bölünüz. Çekirdek yuvalarını kesiniz bir bıçakla çıkarıp, tülbente sarınız.

Tencerenin içine su koyup, elmaları içine atınız. Çekirdek dolu tülbent torbayla 30 dakika kaynatınız. Elmaları ezerek suyunu tülbent ve süzgeçten geçiriniz. Çıkan su kadar şeker ilave ederek kaynatınız.

Kaynamanın ilk beşinci dakikasında ayıklayıp yıkadığınız mor menekşe yapraklarını ilave ediniz. Karışım koyulaşıp, süzme bal kıvamına gelince ateşden indirip soğutunuz. Kavanozlara koyup saklayınız.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.