Yasemin Reçeli için kullanılan malzemeler :
250 gr yasemin çiçeği
1 adet limon
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Tarifi : Yaseminlerin sadece çiçekleri kullanılacak şekilde temizlenir. Sudan geçirilir, süzgece çıkarılır. Şeker ve su koyu kıvam alana kadar kaynatılır, 1-2 damla limon suyu damlatılarak koyulaşması sağlanır. Bu arada suyu süzülen yaseminler limon suyu ile solana dek yoğrulur. Kaynamakta olan şerbete atılır, ara ara karıştırarak 15 dakika pişirilir.
Sıcakken kavonozlara doldurulur. Kapağı sıkıca kapatılarak baş aşağı soğutulur.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin