Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Yasemin Reçeli

(Yasemin Reçeli nasıl yapılır)

Yasemin Reçeli için kullanılan malzemeler :
250 gr yasemin çiçeği
1 adet limon
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Tarifi :
Yaseminlerin sadece çiçekleri kullanılacak şekilde temizlenir. Sudan geçirilir, süzgece çıkarılır. Şeker ve su koyu kıvam alana kadar kaynatılır, 1-2 damla limon suyu damlatılarak koyulaşması sağlanır. Bu arada suyu süzülen yaseminler limon suyu ile solana dek yoğrulur. Kaynamakta olan şerbete atılır, ara ara karıştırarak 15 dakika pişirilir.

Sıcakken kavonozlara doldurulur. Kapağı sıkıca kapatılarak baş aşağı soğutulur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.