Ana Sayfa > Tatlılar > Zirva

(Zirva nasıl yapılır)

Zirva için kullanılan malzemeler :
nişasta buğday (1 su bardağı) 100 gr.
kuru kayısı 100 gr.
kuru incir 100 gr.
çekirdeksiz kuru üzüm, izmir üzümü 100 gr.
hurma 100 gr.
üzüm pekmezi (1 su bardağı) 150 gr.
toz şeker (1,5 su bardağı) 250 gr.
içme suyu (7 su bardağı) 1,5 litre
çam fıstığı (2,5 çorba kaşığı) 50 gr.

Tarifi :
Bir akşam önce kayısı, üzüm ve incir ayıklayıp yıkayın. Hurmanın çekirdeklerini çıkartın , hepsini istenen büyüklükte doğrayarak içme suyunda ıslatın.

Ertesi gün, derin kapta su, nişasta ve şekeri orta ateşte 10 dakika karıştırarak pişirin.
Aynı anda başka tencerede pekmez ve ıslatılmış meyveleri orta ateşte 5 dakika birlikte kaynatın.

Pekmez ve meyveleri pişmekte olan nişastaya ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin.
Ateşten alın ve servis yapılacak tabaklara paylaştırın.

Soğutulmuş biçimde yenen zirvanın üzeri servis öncesi çam fıstığı ile süslenir. Yaz mevsiminde kaymaklı veya vanilyalı dondurma ile tüketilmesi lezzetini artırır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.