Ana Sayfa > Tatlılar > Sütlü Zerde

(Sütlü Zerde nasıl yapılır)

Sütlü Zerde için kullanılan malzemeler :
süt (4 su bardağı) 1 kg.
şeker (2 su bardağı) 250 gr.
pirinç (1 çorba kaşığı) 25 gr.
içme suyu (2,5 su bardağı) 500 gr.
mısır nişastası (1 su bardağı) 100 gr.
un (1/2 su bardağı) 50 gr.
tereyağı (1/2 çorba kaşığı) 25 gr.
2 adet yumurtanın sarısı
safran (1/2 çay kaşığı) 2 gr.
çam fıstığı (1 çay kaşığı) 25 gr.
kuş üzümü (1 çay kaşığı) 30 gr.

Tarifi :
Suyu kaynatıp pirinci ekleyin ve 10 dakika pirinci haşlayın. Süt, şeker ve safranı ekleyip karıştırarak kaynatmaya devam edin. Nişasta, un ve yumurta sarısına biraz su ekleyerek mayonez yapın. Kaynayan süte ağır ağır karıştırarak mayonezi ekleyin.

Zerde tekrar kaynayınca tereyağını üzerine döküp karıştırın. Zerdeyi servis tabağına paylaştırın ve üzerini çam fıstığı ve kuş üzümü ile süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.