Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Pırasalı Kıymalı Pilav

(Pırasalı Kıymalı Pilav nasıl yapılır)

Pırasalı Kıymalı Pilav için kullanılan malzemeler :
3 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 pırasa
200 g kıyma
3 diş sarımsak
tuz
karabiber

Tarifi :
Tencereye yağ koyulur, eriyince kıyma eklenir ve kavrulur. İnce doğranmış pırasalar ve doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Bunlar kavrulunca pirinçler yıkanıp ilave edilir. Tuz ve karabiber koyduktan sonra suyu eklenip karıştırılır ve kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 14 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.