Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Reştiyye

(Reştiyye nasıl yapılır)

Reştiyye için kullanılan malzemeler :
un (4 su bardağı) 500 gr.
tulum peyniri 120 gr.
tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr.
ceviz içi 120 gr.
yumurta 6 adet
zeytinyağı (1 çorba kaşığı) 20 gr.
kırmızı pul biber
maydanoz ½ demet
tuz (2 çay kaşığı) 20 gr.
içme suyu (6 su bardağı) 1,2 kg.

Tarifi :
Un, yumurta ve tuzu yoğurun ve hamur haline getirin. Üzerini nemli bez ile örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın.

Hamuru açın ve erişte şeklinde kesin.
Tencereye su, zeytinyağı ve tuz koyup kaynatın. Erişteleri içine atın ve 1-2 dakika daha kaynatıp süzün.

Tavada tereyağını eritin. İçine pul biber, ufalanmış ceviz içini ve doğranmış maydanozu ekleyin, 1-2 dakika çevirin.

Bu karışımı eriştenin üzerine dökün ve karıştırın, ardından tabaklara servis yapın.
Tabakaların üstüne tulum peynirini ufalayın, salamanderde peyniri eritin ve servise çıkarın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.