Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Valide Sultan Böreği

(Valide Sultan Böreği nasıl yapılır)

Valide Sultan Böreği için kullanılan malzemeler :
5 adet yufka 500 gr. soğan
1 su bardağı süt
1 su bardağı soda
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 adet yumurta
tuz, karabiber ve çörek otu

Tarifi :
Soğanları halka halka doğrayın ve tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin. Suyunu çekince 1 çorba kaşığı margarin koyup kavurun ve ateşten alın. içine 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz ve karabiber koyup karıştırın. Başka bir kasede 1 su bardağı süt, 1 su bardağı soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurtaları ve 1 su bardağı ayçiçek yağını karıştırın. Yağlanmış u tepsiye ilk yufkayı yayın ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı yaydıktan sonra soğanlı harcı koyup, üzerine üçüncü yufkayı serin. Üçüncü yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirip, dördüncü yufkayı serin. Bu yufkanın üzerine soğanlı harcı koyup, beşinci yufkayı serin. Son yufkanın üzerine çok az sütlü karışımdan sürün ve üzerine çörek otu serpin. 200 °C fırında pişirin. Hafifçe kendini çektikten sonra yani ılık olarak servis yapın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.