Ana Sayfa > Tatlılar > Havuçlu Revani

(Havuçlu Revani nasıl yapılır)

Havuçlu Revani için kullanılan malzemeler :
1 havuç
3 yumurta
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı irmik
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu

Tarifi :
Yumurta ve şeker çırpılır, sonra yoğurt ve yağ koyulur. Havuç rendelenip eklenir. İrmik,
un, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir ve karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına dökülür,
180 derecede 30-35 dakika pişirilir. Fırından çıkınca su, şeker ve limon suyu ile hazırlanan şerbeti soğuk olarak dökülür.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 14 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.