Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Kaymaklı Tavuk

(Kaymaklı Tavuk nasıl yapılır)

Kaymaklı Tavuk için kullanılan malzemeler :
2 adet tavuk göğsü
2 adet kibrit kutusu kadar dil peyniri
2 adet kibrit kutusu kadar kaymak
tuz, karabiber
az un
1 çorba kaşığı tereyağı

Tarifi :
Tavuk göğüslerinin ortasına bıçakla yarık açılır. Bu keseye peynir, kaymak, tuz ve karabiber konur. Sonra ağzı kürdanla kapatılır. Tavuk göğüsleri az una bulanır. Tavaya tereyağı konur. Tavuklarrın iki yüzü renk alacak kadar kızartılır. Sonra kapak kapatılır. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.