Ana Sayfa > Çorbalar > Düğün Çorbası 2

(Düğün Çorbası 2 nasıl yapılır)

Düğün Çorbası 2 için kullanılan malzemeler :
1 havuç
1 soğan
1/2 kg kuzu gerdan
tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
2 kahve fincanı un
2 litre et suyu
1/2 limon suyu
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
kuru nane
kekik

Tarifi :
Öncelikle kuzu gerdan soğuk suda yıkanır, sonra soğan ve havuçla birlikte haşlanır. Haşlanan gerdanın eti didilir. Et suyu alınır ve su eksikse üzerine su eklenerek 2 litreye tamamlanır, bir tencerede kaynamaya bırakılır. Yumurta, yoğurt, un ve limon suyu çırpılır
sonra kaynamakta olan et suyundan karıştırılarak hazırlanan bu terbiye yavaş yavaş et suyunun içine dökülür. Didilmiş etler de ilave edilir. Bir tavada yağ, pulbiber, kuru nane ve kekik kızdırılır ve servis yapılırken çorbanın üzerine dökülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 14 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.