Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Böbrek Yağlı Bulgur Köftesi

(Böbrek Yağlı Bulgur Köftesi nasıl yapılır)

Böbrek Yağlı Bulgur Köftesi için kullanılan malzemeler :
250 gr. yağsız dana kıyması
2 orta boy soğan
200 gr. çekilmiş böbrek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı bulgur
1/2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı ceviz
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber

Tarifi :
Cevizi irice kıyınız. Böbrek yağı ve tuz katarak karıştırınız. Bulguru 1,5 su bardağı sıcak su ile 15 dakika ıslatınız. Kuru soğanı incecik kıyıp bulgura ilave ederek yoğurunuz. Bulgur kuru ise ara sıra elinizi ıslatarak bulguru yumuşatıp macun kıvamına getiriniz. Kıyma y tuz, karabiber ve kırmızıbiber katıp 5-10 dakika daha yoğurunuz.

Küçük yumurta büyüklüğünde parçalar alıp fincan tabağı şeklinde 2 tane açınız. Birinin çukur kısmına 1 çorba kaşığı kadar cevizli iç koyup diğerini üstüne kapatınız. Islak avuç arasında bastırarak kenarlarını birleştiriniz.

Diğerlerini da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine yan yana dizerek orta hararetli fırında pişiriniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.