Ana Sayfa > Et Yemekleri > Mutancana

(Mutancana nasıl yapılır)

Mutancana için kullanılan malzemeler :
kuzu eti 1,6 gr.
kızıl üzüm (1 avuç) 75gr.
arpacık soğanı 100 gr.
soyulmuş iç badem (1/2 avuç) 50 gr.
incir (4 adet) 50 gr.
tereyağı (2,5 çorba kaşığı) 100 gr.
bal (2 çorba kaşığı) 40 gr.
tuz (2 çay kaşığı) 10 gr.
su (2 su bardağı)
sumak (2 çay kaşığı) 5 gr.
un (1 çorba kaşığı) 15 gr.

Tarifi :
Tencerede eritilen tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun. Soğanı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Bir kaşık un serpin ve 1-2 dakika tekrar kavurmaya devam edin. Ilıtılmış suyu ekleyin ve ağır ateşte 45 dakika pişirin.
Üzümü, balı ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.

Yemeğin üstüne, sıcak suda haşlanmış bademi ve jülyen doğranmış incirleri tavada sote yaparak yerleştirin ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.