Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Vişne Yalancı Dolması

(Vişne Yalancı Dolması nasıl yapılır)

Vişne Yalancı Dolması için kullanılan malzemeler :
pirinç (1 su bardağı) 200 gr.
taze asma yaprağı 400 gr.
kuru soğan (8 adet) 500 gr.
vişne 100 gr.
zeytinyağı (3/4 su bardağı) 150 gr.
vişne suyu veya nar ekşisi 100 gr.
yeşil-çakal-türbe eriği 100 gr.
kara biber (1çay kaşığı) 15 gr.
tarçın (1 çay kaşığı ) 15 gr.
kuru nane (1 çay kaşığı) 5 gr.

Tarifi :
Soğanı ince doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Tavada kızdırılmış zeytinyağında soğanı pembeleştirin. Pirinci ekleyin, rengi dönünce vişne suyu veya nar ekşisini katın. Tıkırdayıncaya kadar 5 dakika ateşte tutun. Tavayı ateşten alıp karabiber, tarçın, nane ve tuz ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Asma yapraklarını haşlayıp süzün. Her bir yaprağa hazırladığınız iç ve iki adet vişne koyup sarın.

Tencere altına taze asma yaprağı döşeyin. Üstüne dolmaları sıralayın. Aralarına taze erik serpiştirin. Üstüne ters çevrilmiş porselen tabağı ağırlık olarak kapatın. Ağır ateşte 30 dakika pişirip soğuk olarak servise çıkarın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.