Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Yaşmaklı Ispanak

(Yaşmaklı Ispanak nasıl yapılır)

Yaşmaklı Ispanak için kullanılan malzemeler :
1,5 kilo ıspanak
ince kıyılmış 4 tane orta boy soğan
tepeleme dolu 3 çorba kaşığı margarin
yarım su bardağı süt
çırpılmış 4 yumurta
1 kaşık yağ
tuz
karabiber

Tarifi :
Ispanağı iyice yıkadıktan sonra kaynar suda 5 dakika haşlayıp suyunu süzün, soğutun. Sonra sıkarak kalan suyu akıtın ve ince ince kıyın. 3 kaşık yağda soğanları 5 dakika kavurun. Ispanak, tuz, biber, sütü koyup 20 dakika kadar karıştırarak kavurduktan sonra bunu içi yağlanmış bir tepsiye yayın. Çırpılmış yumurtayı ıspanağın üzerine yayın, onun da üzerine kızdırılmış bir kaşıkyağ dökün. Ağır ateşte 5 dakika demlendirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.