Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Örgülü Pilav

(Örgülü Pilav nasıl yapılır)

Örgülü Pilav için kullanılan malzemeler :
5 yaprak milföy hamuru
2 su b. pirinç
1 su b. bezelye
1 tavuk göğsü
1 tutam dere otu
sıvıyağ
tavuk suyu
tuz
karabiber

Tarifi :
1 tavuk göğsünü haşlayın. Haşlandıktan sonra tavuk etini kesin. Tencereye sıvıyağı alın. Üzerine pirinci ilave edip kavurun. Pirinç kavrulduktan sonra üzerine tuz ve tavuk etlerini ilave edin. Üzerine tavuk suyu ilave edin. Tavuk suyu ekledikten sonra üzerine 1 su bardağı bezelye ilave edip pilavı pişirin. 5 yaprak milföyün 1 adedi yuvarlak kalıpla yuvarlak şekil kesin.

Kek kalıbının margarin ile yağlayın. Kek kalıbının zeminine yuvarlak milföyü yerleştirin. Diğer kalan 3 adet milföyü uzun şeritler kesip kek kalıbın kenarlarına dizin. Pilav piştikten sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edin. Pilavı kek kalıbının içine boşaltın. Pilavın üzerine 1 adet milföy ile kapatın. Örgülü pilavı önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Örgülü pilav piştikten sonra kek kalbını ters çevirip servis tabağına alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.