Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Muzlu Ekmek

(Muzlu Ekmek nasıl yapılır)

Muzlu Ekmek için kullanılan malzemeler :
2.5 su bardağı un
100 gr tereyağı
1 su b. tozşeker
450 gr muz
2 yumurta

Tarifi :
Karıştırma kabına 100 gr .tereyağını alın. Üzerine 2 adet yumurtayı kırın. 1 su bardağı toz şekeri ilave edip hapsini karıştırın. Üzerine 2.5 su bardağı un ilave edin. Muzları çok ince olarak kesin. Muzları karıştırma kabına alın. Daha sonra karışımı kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.