Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ballı Kestaneli Ekmek

(Ballı Kestaneli Ekmek nasıl yapılır)

Ballı Kestaneli Ekmek için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı kepekli un
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı bal
2 yumurta
1 su bardağı kestane
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
alabildiği kadar ılık su
muskat

Tarifi :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Unun üzerine 2 çorba kaşığı kepekli unu ilave edin. Unun ortasına havuz açın ve 1 paket yaş maya ilave edin. Üzerine 1 çay bardağı ılık süt ve 1 çay bardağı ılık su ve 1 çorba kaşığı bal ilave edin.

İlk önce mayayı eritin. Havuzun içine tereyağı, muskat rendesi ilave edin. Havuzun içine 1 adet yumurta kırın diğer yumurtanın sadece akını ilave edin. Daha sonra sıvıları karıştırın. Daha sonra hamura parçalanmış olan kestaneyi ilave edin.

Üzerine ılık su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamuru kulak memesi kıvamında hazırlayın. Hamuru 5 adet bezeye bölün. Her bezeyi yuvarlak olarak hazırlayın. Ekmeklerin üzeri için uzun kısa hamurlar yapın. Yuvarlak hamurların üzerine uzun şeritleri yerleştirin. Ekmeklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve bütün kestane batırın.

Mayalanması için 30 dakika bekletin. Daha önceden ısıtılmış olan 180 dereclik fırında ekmekleri pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.