Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Sivas Köftesi

(Sivas Köftesi nasıl yapılır)

Sivas Köftesi için kullanılan malzemeler :
500 gr. düve döş eti
500 gr. düve kol eti
pide
domates
biber

Tarifi :
Düve eti ve döş etinden elde edilmiş kıyma, sevilen baharatlar ve tuz ile köfte harcı hazırlanır. Birgece buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün tekrar makinadan çekilip köfte şekli verilir. Teflon tavada az sıvıyağda pişirilir. daha sonra domates ve biberler iri doğranarak tavada sotelenir. Köfteler tırnak pide, sotelenmiş domates ve biberle servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.