Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Dondurmalı Çikolatalı Pasta

(Dondurmalı Çikolatalı Pasta nasıl yapılır)

Dondurmalı Çikolatalı Pasta için kullanılan malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 kase damla çikolatalı dondurma pandispanyayı

ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sıcak su

Tarifi :
Önce pandispanya için yumurtaları şekerle çırpın.Üzerine un, kakao ve kabartma tozu ilave edip çırpın. Kelepçeli yuvarlak bir kalıpta pişirin. önce 170 derecede daha sonra 150 derecede.Pandispanya soğuduktan sonra enlemesine üçe kesin. Kremşantiyi sütle çırpıp yarısını ayırın. Yarısına bir kase çikolatalı dondurma ekleyip karıştırın. Pandispanyanın 1, parçasını yine yuvarlak bir kalıba koyun.

Granül kahve, tozşeker ve sıcak su ile ıslatın. Üzerine dondurmalı kremanın yarısını koyun. İkinci parça pandispanyayı üzerine koyup aynı işlemleri yapın. En son parçayı da üzerine koyup ayırdığımız kremşanti ile süsleyin. Üzerine damla çikolata serpiştirin. Derin dondurucu da sertleştikten sonra kalıptan ayırıp soğuk servisyapın.

Tiramisu gibi lezzetli ama çok daha hafif bir pasta.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.