Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Gevrekli Dondurmalı Pasta

(Gevrekli Dondurmalı Pasta nasıl yapılır)

Gevrekli Dondurmalı Pasta için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı süt
1 poşet kremşanti
100 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
200 gr mısır gevreği
1 çay bardağı tozşeker
yarım kg dondurma

üzeri için:
1 çay bardağı fındık
1 çorba kaşığı kakao

Tarifi :
Toz şanti ile 1 su bardağı sütü çırpın, çırptıktan sonra 1 çay bardağı toz şekeri ilave edin ve tekrar karıştırın, içine eritilmiş çikolatayı ekleyin ve tekrar çırpın. 2OO gr. mısır gevreğini, ilave edin ve elinizle harmanlayın ve son olarak 1 çay bardağı fındığı ekleyin.

Yuvarlak bir çemberin içine mısır gevrekli karışımı ekleyin ara katına istediğiniz dondurmadan ilave edin üzerine tekrar mısır gevrekli karışmdan koyun elinizle hafifçe bastırın. Hazırlamış olduğunuz pastayı 1 gece derin dondurucuda bekletin. Ertesi gün dondurmaları üzerine yerleştirin ve kakao serpin. İsterseniz tam tersini yapıp önce kakao serpip daha sonra dondurmaları yerleştirebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.