Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Balkabaklı Kubbe Pasta

(Balkabaklı Kubbe Pasta nasıl yapılır)

Balkabaklı Kubbe Pasta için kullanılan malzemeler :
1 pandispanya
1 p. kremşanti
1 çay baket süt
1 kg kabak
2 su b. tozşeker
1 kase ceviz
1 paket toz jöle

Tarifi :
pandispanyanın bir parçasını streç filme kaplanmış yuvarlak bir cam kabın içine koyup elinizle hafifçe bastırarak çukur bir şekil almasını sağlayın.diğer tarafta balkabaklarını buharda pişirin.pişen kabaklardan iki kaşık ayırarak süzgeçten geçirin. toz şekeri tavaya alıp hafif sararıncaya kadar pişirin. bu şekerin içine ezilmiş balkabaklarını ve cevizleri ekleyin.bu karışımı çukur haldeki pandispanyanın içine doldurun. pandispanya nın ikinci parçasının ortasını keserek bir simit şekline getirin.

Bu parçayı balkabaklı karışımın üzerine yerleştirin. ortadan çıkan yuvarlak parçayı da kapak olarak üzerine yerleştirin. bu şekilde dinlenirken kremşantiyi sütle çırparak hazırlayın. çukur kaseyi ters çevirerek pastayı çıkartın. ayırdığınız iki kaşık balkabağı püresinin içine daha önceden hazırladığınız jöleyi ekleyip karıştırın. bu karışımla pastanın üzerini sıvayın. kremşanti ve bütün cevizlerle süslemeler yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,041 saniyede oluşturuldu.