Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > 2 Katlı Ispanaklı Pasta

(2 Katlı Ispanaklı Pasta nasıl yapılır)

2 Katlı Ispanaklı Pasta için kullanılan malzemeler :
pasta keki için:
4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ıspanak püresi
2.5 su bardağı un

kreması için:
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya

kremşantisi için:
1 paket kremşanti
1.5 su bardağı süt

Tarifi :
Ispanaklı pastanın kekine koyacağnız püreyi hazırlayın. Bunun için; bir demet ıspanağın yaprakalrını kaynayan suya atın.Ispanakların rengi dönmeye başalayınca sıcak sudan alıp soğuk suya atarak şoklayın. suyunu süzdürdükten sonra doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin.Pastanın keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın, üzerine şekeri ekleyerek köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Daha sonra üzerine ıspanak püresini ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek kek hamurunu elde edin. Hazırlamış olduğunuz bu hamuru 2 ayrı pasta çemberine paylaştırın. Alta gelecekolan büyük çembere diğerinden biraz daha fazla hamur koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Kekler pişerken kremasını hazırlayın. Bunun için; tencereye sütü, unu, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını alın. Ceylan gözü oluncaya kadar pişirin. Kek ve krema hazır olunca keklerden üzeri için kullanmak üzere kapak kesilir. daha sora keki ortadan ikiye keserek üzerini krema ile kaplayın. üzerine kekin diğer yarısını kapatın ve krem şantiile sıvayın. Her iki kek için de aynı şeyi yapın. Büyük olan keki servis tabağına alın. Ortasına bir şiş batırarak küçük olan keki üzerine yerleştirin. En son üzeri için ayırmış olduğumuz kekten kesilen kapağı ufalayarak her tarafına yapıştırın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.