Ana Sayfa > Et Yemekleri > Kuzu Pirzola

(Kuzu Pirzola nasıl yapılır)

Kuzu Pirzola için kullanılan malzemeler :
6 adet kuzu pirzola
4 yumurta
2 domates
200 g un
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
galete unu
sıvı yağ
kaşar peyniri rendesi

Tarifi :
Pirzolalar tuz ve karabiberle tatlandırılır. Önce una, sonra yumurtaya, sonra da galete ununa bulanır. Tavaya tereyağı koyulur, erimeye yakın sıvı yağ eklenir ve yağ kızmadan etler burada ağır ateşte kızartılır. Pirzolalar tavadan alınınca tavaya domatesler doğranır, tuz, karabiber koyulur ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır. İndirmeden önce de kaşar peyniri rendesi serpilir. Servis tabağına hazırlanan bu harçtan koyulur ve üzerine kızartılmış pirzolalar koyularak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Piriç pilavı
Kaç Kişilik : 3

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 14 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.