Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Güzel Kestaneli Pasta

(Güzel Kestaneli Pasta nasıl yapılır)

Güzel Kestaneli Pasta için kullanılan malzemeler :
1 adet hazır kakaolu pasta keki

ara katlar için:
damla çikolata
kestane şekeri

süslemek için:
turunç reçeli
kestane şekeri
1 paket kakaolu şanti
1.5 su bardağı süt

Tarifi :
Kreması için tencereye süt, yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 su b.toz şeker alınarak karıştırılarak pişrilir. Pişen krema soğuduktan sonra pasta kekinin biri ince iki taban olacak şekilde kesilir.

Kesilmemiş olan pasta keki pasta çemberinin altına konur. Üzerine turunç reçelinin şerbeti biraz sulandırılarak sürülür. Daha sonra hazırlanan kremanın yarısı yayılır. Üzerine kestane parçaları ve damla çikolata konur. Daha sonra üzerine ince bir pasta keki kapatılır. Bu kek de şerbet ile ıslatılır, krema dökülür. Üzeri turunç, kestane şekeri ve damla çikoata ile süslenir. Kakaolu krem şanti ile de kenarları süslenir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.