Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Portakallı Haşhaşlı Kek

(Portakallı Haşhaşlı Kek nasıl yapılır)

Portakallı Haşhaşlı Kek için kullanılan malzemeler :
2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı haşhaş
1 su bardağı tam buğday unu
yarım su bardağı un

Tarifi :
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve birlikte çırpın.Üzerine portakal kabuğu rendesi ilave edin. Portakal suyu ve 1 çay bardağı sıvıyağ ekeleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı haş haş tohumu ekleyin. 1 su bardağı tam buğday ununu ilave edip karıştırın. Yarım su bardağınormal un eklyin. 1 paket vanilya ve 1 paker kabartma tozunu ekleyin. Hepsini karıştırın. Kek kalıbına karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.