Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Tavuklu Patlıcan Sarması

(Tavuklu Patlıcan Sarması nasıl yapılır)

Tavuklu Patlıcan Sarması için kullanılan malzemeler :
3 adet kemer patlıcan
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı mantar
1 adet soğan
2 adet domates
50 grkaşar peyniri
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağ
Kızartmak için yağ
Tuz ve karabiber

Tarifi :
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup boyuna dilmleyin.Tuzlu suda 10 dk.bekletip suyunu sıktıktan sonra yağda kızartın.Başka bir tavaya az miktarda yağ koyup küçük küçük doğranmış tavuğu,ince kıyılmış soğanı, mantarı ve maydonozu kavurun. Üzerine tuz ve karabiber serpin.Patlıcan dilimlerinin içine bu harçtan koyup tek tek sarın.Fırın tepsisine patlıcanları dizin üzerlerine kürdan saplayın. Başka bir kapta 2 çorba kaşığı yağı,ince doğranmış domatesleri, toz şekerini ve tuzu karıştırıp pişirin. Patlıcanların üzerine bu sostan döküp 5-10 dk. kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin 1 dk. kadar bekletip kaşar peynirlerin erimesini sağlayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.