Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Pırasa Keki

(Pırasa Keki nasıl yapılır)

Pırasa Keki için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı mısırözü yağı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
alabildiği kadar buğday unu
1 paket kabartma tozu
yarım kg pırasa
1 tutam dereotu
tuz, karabiber, pulbiber

Tarifi :
Karıştırma kasesine mısır ununu,yağı, yoğurdu bir tane yumurtayı, doğranmış pırasa ve dereotunu ekleyelim. Tuz ve baharatlarını koyalım. Daha sonra üzerine yaklaşık 4 çorba kaşığı unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.Daha sonra yağlanmış bir tepsiye boşaltarak üzerini düzeltelim.

180 derecelik fırında pişirelim. Arzuya göre fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine kaşar peyniri dilimleri koyabilirsiniz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapalım. Yumuşacık hem de çok sağlıklı bir kek.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.