Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Ispanaklı Islak Kek

(Ispanaklı Islak Kek nasıl yapılır)

Ispanaklı Islak Kek için kullanılan malzemeler :
4 yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı toz fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon
yarım çay bardağı soda
1 su bardağı ıspanak püresi
2 su bardağı un

ıslatmak için:
gazoz

kreması için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı labne peyniri
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
yeşil fıstık

Tarifi :
Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip birlikte mikserle çırpın.Üzerine ıspanak püresi, 1 su bardağı toz fındık ilave edin. Yarım çay bardağı sodayı ekleyin.1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu v e2 su bardağı unu karıştırm kabın alın.

Tüm malzemeleri karıştırın. En son üzerine 1 limon kabuğu rendesi ve 1 limon suyunu ilave edin. Kek karışımını yuvarlak pasta çemberine boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine 2 çorba kaşığı uni1 çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısını ilave edip kremayı pişirin. Krema pişince ocağın altını kapatın ve 2 çorba kaşığı labne peynirini ilave edin karıştırın.

Kekiniz soğuduktan sonra üstüne kürdan batırın ve gazozu dökün. Gozozu çeken kekin üzerine hazırladığınız kremayı dökün.Üzerine yeşil fıstık ile süsleyip servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.