Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Fındıklı Kek

(Fındıklı Kek nasıl yapılır)

Fındıklı Kek için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 p. vanilya

iç malzemesi için:
1,5 su bardağı fındık
2 yumurta beyazı
portakal kabuğu
1 çay bardağı pudra şeker

üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri
reçel

Tarifi :
Unu karıştırma kabına alın. Üzerine maya, toz şeker va avnilyayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açın. İçerisine yumurta, ılık süt ve yumuşamış tereyağını ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca kalıbın boyuna göre hamura kare bir şekil verin. Dİğer taraftan iç harcı hazırlayın.

Bunun için; fındıkları iri kırarak bir kaba alın. Üzerine 2 yumurta beyazını, portakal kabuğunu ve pudra şekerini karıştırarak iç harcı hazırlayın. Daha sonra bu harcı hamurun tam uçlarına gelmeyecek şekilde hamurun üzerine yayın ve rulo yapın.Ruloyu kalıbın içine alın. Hamurun üzerinden bıçak ile yarısına incecek kadar derin bir çizgi çekin. Hamuru yarım saat kadar mayalandırdıktan sonra 170 derecede pişirin. Piştikten sonra üzerine reçel şurubu sürüp pudra şekeri eleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.