Vezir Parmağı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı su
50 gr. margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
3- 4 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
kızartmak için:
sıvıyağ
şerbeti için:
3,5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
Tarifi : Tencereye 2 su bardağı suyu alın.Üzerine margarin, toz şeker, tuz ilave edip susyun kaynamasını sağlayın. Su kaynadıktan sonra üzerine 2.5 su bardağı unu ekleyin. Devamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra üzerine üzerine tek tek yumurtaları kırarak devamlı karıştırın. En son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyin. Hamurdan vezir parmağı şeklini verin. Soğuk sıvıyağa alın. Vezir parmağını kızartın. Şerbeti için tencereye toz şekeri ve susyu alıp kaynatın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009