Ana Sayfa > Tatlılar > Kaz Boğazı

(Kaz Boğazı nasıl yapılır)

Kaz Boğazı için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
yarım limon
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

iç harcı için:
1 kase ceviz
nişasta

üzeri için:
150 gr. tereyağı

şerbeti için:
3.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon

Tarifi :
ilk olark şerbeti hazırlanıp soğumaya bırakılır. Hamuru için; karıştırma kabına yoğurt, sıvıyağ, su, yumurta, limon ve 1 çay kaşığı tuz eklenerek ilk olarak sıvılar karıştırılır.

Daha sonra kabartma tozu ve un ilave edilerek hamuru hazırlanır. elde edilen hamur 16 bezeye bölünür. Bezeler 8'er tane olmak üzere iki blok yapılarak aralarına nişasta serpilerek baklava hamuru gibi incecik açılır. İçerisine küçük kırılmış ceviz serpilerek oklavaya bir tur sarılarak kesilir. Oklavaya sarılan hamur büzdürülerek oklava çıkarılır. Daha sonra 2 parmak aralık ile kesilir. elde edilen her bir büzgü u şeklinde kıvrılarak tesiye dizilir. her iki hamur için de aynı işlem uygulanır.

Tereyağı kısık ateşte eritilerek tepsiye dizilen hamurların üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirlir. Pişince üzerine soğuk şerbet gezdirilerek bir süre şerbeti çekmesi beklenir.Dilenirse üzerinde yeşil fıstık veya ceviz ile servis yapılır

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.