Ana Sayfa > Tatlılar > Gazozlu Tatlı

(Gazozlu Tatlı nasıl yapılır)

Gazozlu Tatlı için kullanılan malzemeler :
150 gr tereyağı

hamuru için:
3 yumurta
1 paket yaşmaya
1 şişe gazoz
alabildiği kadar un

iç harcı için:
1 kase fındık
1 tatlı kaşığı tarçın

şerbeti için:
4-5 su bardağı şeker
4-5 su bardağı su
limon suyu

Tarifi :
Hamuru için kabınızın içine mayayı alın ve üzerine gazozu dökerek karıştırın. Maya eridikten sonra üzerine yumurtaları kırıp karıştırın. Üzerine alabildiği kadar un ekleyerek hamuru hazırlayın. Hamuru elips şeklinde açın. Tarçınla karıştırılmış fındık parçalarını serpiştirip sıkı bir şekilde rulo yapıp bir parmak kalınlığında kesin. İçi gözükecek şekilde çevirip tepsiye dizin.

Üzerine eritilmiş tereyağını heryerine gelecek şekilde dökün. 180 derecede nar gibi pişirin. Pişen tatlıya soğuk şerbeti döküp 150 derecelik fırına tekrar vererek şerbeti çekmesini sağlayın.

Nefis bir tatlı.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.