Ana Sayfa > Tatlılar > Çilekli Lokma

(Çilekli Lokma nasıl yapılır)

Çilekli Lokma için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt, su karışımı
100 gr. margarin
1 yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
1 fiske tuz

çilek sosu için:
yarım kg. çilek
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı su

Tarifi :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın. Üzerine kuru mayayı ekleyin. 1 su bardağı süt vu su karışımı, toz şekertuz ve ılık su ekleyin. Hamur karıştırın. Hamur yumuşak kıvamda olmalıdır. Hamurun üzerine streç film kapatıp 5 dakika mayalanmasını sağlayın.Daha sonra üzerine 1oo gr margarin, 1 adet yumurta, ilave edip yoğurun. Hamur yumuşak kıvamda olamlıdır.

Hamuru biraz daha mayalandırın. Hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla kopartıp tavadaki kızdırılmış sıvıyağda lokmaları kızartın. Çilek sosu için ise çilekler parçalayıcıda püre haline getirin. Çilek püresini tencerey alın. Üzerine toz şeker, vanilya ve su ilave ederek pişirin. Lokmaların üzerine çilek sosunu dökerek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.