Peynirli Tuzlu Mekik için kullanılan malzemeler :
125 gr margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
iç harcı için:
200 gr beyaz peynir
1 yumurta akı
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 sap taze soğan
Tarifi : Önce hamurunu hazırlayın. Oda ısısındaki margarinin üzerine diğer malzemeleri ilave edip hamuru hazırlayın mekik kalıplara ya da evde küçük boy hangi kalıplarınız varsa içlerine hamuru yerleştirin. Elinizle ortalarını açın. İç harç için yeşillikleri kıyın. Üzerine yumurtanın akını ve beyaz peyniri elbetteki baharatta ekleyin. Hamurların ortalarına doldurup bir bıçakla üzerlerini düzeltin. Çörekotu serpip 180 derecede kızarana kadar pişirin. Çayın yanında hem görüntüsü ile hem de lezzeti ile fark yaratacak bir tuzlu.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009