Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Bazlama Börek

(Bazlama Börek nasıl yapılır)

Bazlama Börek için kullanılan malzemeler :
1 yumurta
1 paket kurumaya
1çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un

iç malzemesi için:
200 gr. kıyma,
2 adet ince kıyılmış sivri biber,
1 domates
1 soğan
sıvıyağ
karabiber,pul biber,kekik

Tarifi :
Kıymayı soğanla birlikte kavurup daha sonra üzerine doğranmış domates ve biberi ilave edin. Tuz ve baharatları ilave edip pişirin. Soğumaya bırakın. Hamur için gerekli tüm malzemelerle kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayın. 5 ya da 6 parçaya bölüp beze yaparak mayalanmaya bırakın. Hamur yarım saat sonra ılık ortamda mayalanır. Her parçayı elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada kısık ateşte pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra aralarına kıymalı harcı paylaştırın. Üstünü ve altını tereyağı ile yağlayıp dilimleyerek servis yapın. Soğutmadan hemen afiyetle yiyin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.