Kaşarlı Poğaça için kullanılan malzemeler :
1 çay bardak sıvıyağ
125 gr margarin
1 yumurta
1 kase kaymak
yarım paket yaşmaya
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
alabildiği kadar un
iç harcı için:
150 gr kaşar peyniri
Tarifi : Karıştırma kasesine yumuşatılmış margarini, kaymağı, yumurtanın akını, tuzu, şekeri, sıvıyağı koyup karıştırın. Mayayı ılık su ile eritip ekleyin. Üzerine alabildiği kadar un ekleyin. Ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde kopartın ve içine kaşar peyniri rendesinden bir tutam koyup yuvarlayın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Tepsi mayası gelmesi için yarım saat dinlendirin. 180 derecelik fırında pişirin
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009