Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kıymalı Ay Çöreği

(Kıymalı Ay Çöreği nasıl yapılır)

Kıymalı Ay Çöreği için kullanılan malzemeler :
yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kuru maya
su
alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
susam, haşhaş

içi için:
200 gr kıyma
1 patates
1 soğan
bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber
sıvıyağ

Tarifi :
Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir hamur yoğurma kabına alın. Mayayı ılık su ile eritip eklemeyi unutmayın. Üzerine alabildiği kadar un ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve mayalanmaya bırakın. Bu arada sıvıyağda kıymayı soteleyin. Üzerine soğanı ve rendelenmiş patatesi de ekleyerek kavurun. indirmeye yakın salçasını, tuz ve karabiber ekleyin. Hafif acılı da yapabilirsiniz. En son doğranmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar koparıp tekrar mayalandırın. Hamuru elinizle açıp kıymalı harçtan koyarak ay çöreği şekli verin. İsterseniz tepside de 15 dakika bekleterek iyice mayalanmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.