Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kayısılı Tart

(Kayısılı Tart nasıl yapılır)

Kayısılı Tart için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay bardağı pudraşeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
yarım paket kabartma tozu

kreması çin:
50 gr tereyağı
1 çay bardağı pudraşeker
2 yumurta
1 çay bardağı badem
yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı süt
1 limon kabuğu rendesi

üzeri için:
250 gr kayısı
2 çorba kaşığı kayısı marmelatı
1 çay bardağı badem

Tarifi :
Karıştırma kabına 1 yumurtayı kırın üzerine 125 gr.margarini,pudra şekerini,unu,1 paket vanilyayı,kabartma tozunu ekleyip karıştırın ve bir hamur elde edin. Tart kalıbına hamuru alın ve yayın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Kreması için karıştırma kabına pudra şekerini ve tereyağını alın ve çırpma teliyle karıştırın.2 yumurtayı içine kırın üzerine sütü,1 çorba kaşığı tepeleme unu ilave edip tekrar çırpma teliyle karıştırıp bir krema elde edin.

Tartınızı fırında pişirin ve üzerine kremadan sürün üzerine ortadan kesilmiş kayısıları dizin,bademleri serpiştirin ve 1 çorba kaşığı kadar toz şeker serpiştirin ve tekrar fırın verin yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.